News
17 May 2023
The overall objective of the DCP 2018-2021 was to help ensure the right of farmers and agricultural workers to a dignified life. The DCP consisted of a total of 12 projects in seven countries (Guatemala, Haiti, Honduras, Ethiopia, Ghana, Malawi, South Africa) and two regional projects in Latin America. The sectors concerned included coffee, cocoa, tea, wine, honey, bananas and flowers. The overall budget of the programme was €7.3 million over 4 years. Fairtrade Finland has worked closely with two regional organisations: the Latin American and Caribbean Network of Small Fair Trade Producers and Workers (CLAC) and Fairtrade Africa (FTA).
The objective of the final evaluation carried out by SalvaTerra was to analyse the strategy of the DCP (theory of change), and to assess performance from conception to implementation (relevance, coherence, effectiveness, efficiency, impact and sustainability) based on available documentation and semi-structured interviews with project partners and beneficiaries. In addition, the evaluation was to examine the communication and advocacy component, as well as the management of the programme as a whole.
The evaluation report is not public but the final report of the DCP 2018-2021 is available.
A lire aussi...
05 Nov. 2024
La biodiversité mondiale est largement méconnue : 1,9 millions d’espèces sont répertoriées dans le Catalogue of Life mais il en existerait a priori quatre fois plus, soit 8,7 millions ! Et sur ces 8,7 millions, près d’un million sont menacées d’extinction… La 6ème extinction de masse de la biodiversité est en cours.
24 Oct. 2024
SalvaTerra a été mandatée par le projet AFIDEV, porté par Expertise France, pour étudier les marchés de l'ylang-ylang et dégager des pistes de renforcement du positionnement de la production des Comores sur le marché international
15 Oct. 2024
SalvaTerra a été mandatée par Expertise France, dans le cadre du projet AFIDEV, pour étudier les pistes de renforcement du positionnement de la vanille comorienne sur le marché international, dans un contexte de crise internationale de la vanille (stagnation de la demande, augmentation des stocks, effondrement des prix, etc.).